Spring naar inhoud

The Simulacra

18 januari 2013

The Simulacra
Philip K. Dick
1964

*****

Philip K. Dick heeft een rijk oeuvre achtergelaten. Helaas zijn niet al zijn ‘klassiekers’ vertaald. Mocht je geen problemen hebben met de Engelse taal, dan is deze tip voor jou!

In de 21ste eeuw zijn er nog maar een paar supermogendheden over. De Verenigde Staten van Europe en Amerika, het Franse Keizerrijk, de republiek China en Vrij Afrika. De VSEA wordt geleid door ‘der Alte’, een simulacrum (oftewel een androïde) en zijn First Lady. De First Lady heet Nicole Thibodeaux, zij is een mens, maar wordt door verschillende actrices gespeeld. De echte Nicole is al jaren dood. De huidige Alte is Rudi Kalbfleisch.
Maar de echte macht ligt bij een geheime overheid en bij ‘Karp un Söhne Werke’, die ‘die Alten’ bouwen. Wanneer zij het simulacrum contract dreigen te verliezen gaan ze over tot chantage. Ze zullen aan de bevolking bekend maken wie en wat hun staatshoofd eigenlijk is. De bevolking is namelijk verdeeld in de elitaire Ges (zij die de geheimen kennen) en Bes (zij die dat niet weten).
Maar ook de neofascistische Bertold Goltz probeert de regering omver te werpen. Hij is de leider van een paramilitaire organisatie. Wilder Pembrok, hoofd van de Nationale Politie probeert dat te stoppen.
Een pianist met telekinetische krachten, speelt een belangrijke rol in het leven van Nicole Thibodeaux (gespeeld door Kate Rupert). Hij komt regelmatig in het Witte Huis piano spelen. Nieuwe psycho-pharma pillen moeten hem (ondanks het verbod erop) genezen van zijn dodelijke lichaamsgeur (iets waar hij geen last van heeft). Belangrijker vindt iedereen, dat zijn telekinetische krachten onder controle blijven.
Niets is zoals het lijkt, en dan gaat het allemaal mis… Burgeroorlog, nucleaire oorlog… De Neanderthalers zijn de lachende derde… Een boek vol met wanhopige liefde en samenzweringen onder samenzweringen in een fascistische wereld.

*****
bestel bij bol.com
The Simulacra

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.