Spring naar inhoud

De Voorspelling

25 januari 2013

De Voorspelling / Pawn of Prophecy
David Eddings
1982

De kronieken van Belgarion
deel 1 van 5 (serie is compleet)

*****

Grootse wereld waarin de jongen Garion opgroeid op een boerderij. Hij helpt zijn tante Pol in de keuken, ontmoet de smid Durnik, wordt voor het eerst verliefd en hij ontmoet Belgarath. Ook ontdekt hij dat hij visioenen heeft en er is een aanwezigheid in zijn buiten zijn eigen bewustzijn.
Wanneer Belgarath de boerderij bezoekt met het slechte nieuws dat er een mysterieus object gestolen is veranderd het leven van de jongen volkomen. Tante Pol, Belgarath en Durnik nemen Garion mee, weg van de veilige boerderij en gaan op zoek naar de dief. Dit reisgezelschap wordt nog uitgebreid met een prins, spion, dief en met een immense sterke krijger. Garion reist het hele land door en uiteindelijk belanden ze bij de koning.
Dan ontdekt de jongen dat zijn tante een eeuwen oude magiër Polgara is… en Belgarath is haar vader. En voor hij het weet is hij betrokken bij een avontuur waar de goden ook nog een rol bij spelen…

Eddings heeft een prettige schrijfstijl en introduceert beetje bij beetje de complexe wereld waarin het verhaal zich af speelt. Er zijn een groot aantal karakters, allen met duidelijke persoonlijkheden en eigenaardigheden. Je voelt met Garion mee, tijdens zijn opgroeien en tijdens zijn bewustwording van het grote lot dat hem getroffen heeft. Prettig deel 1 van een voor sommigen misschien een iets te voorspelbare serie (iets met fantasy clichés).

*****
bestel bij bol.com
De Voorspelling of in het Engels Pawn of Prophecy (er is ook een uitgave beschikbaar met de eerste drie delen van de serie The Belgariad Volume 1)

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.