Spring naar inhoud

Uprooted

21 mei 2019

Uprooted
Naomi Novik
2015
Engelstalig

Agnieska is verbijsterd als zij en niet Kaisa uitgekozen wordt door de tovenaar, de Draak. Ze zal het dorp waar ze is opgegroeid achter moeten laten en met hem mee moeten gaan. De nogal onhandige Agnieska moet niks hebben van de eeuwenoude tovenaar, wiens taak het is om de vallei en alle inwoners te beschermen tegen het nogal kwaadaardige bos. Dat bos corrumpeert op verschillende manieren en de mensen in de vallei keren altijd naar de tovenaar voor hulp.
Maar wanneer die niet thuis is, neemt Agnieska een besluit. Ze gaat de bewoners helpen. Ze heeft immers pas ontdekt dat ze ook een soort van heks is… Haar strijd tegen het donkere woud begint pas echt als de prins van haar bijzondere reddingsactie hoort.

Uprooted (helaas nog niet vertaald) is een betoverend sprookje waarin onze heldin nou niet altijd weet wat ze moet doen, maar wel weet dat ze iets moet doen. Naomi Novik schrijft met een prettige stijl en weet de lezer te verrassen met geloofwaardige karakters en spannende plotwendingen.

*****
Bestel bij bol.com:
Uprooted of in het nederlands ontworteld

*****
liefhebbers van dit verhaal vinden The Forgotten Beast of Eld vast ook mooi.

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.