Spring naar inhoud

De Triffids Komen

6 mei 2017

De Triffids Komen / The Day of the Triffids
John Wyndham
1951

Triffids zijn agresieve vleesetende planten, die schijnbaar een vorm van intelligentie bezitten. Ohja! ze kunnen ook nog wandelen en hebben een dodelijke zweepstaart. Ze zijn waarschijnlijk het product van Sovjet wetenschappers, ontwikkeld voor een hoge olieopbrengst, en min of meer per ongeluk verspreid over de hele wereld.
Maar die Triffids zijn eigenlijk een bijzaak in dit verhaal. Het boek gaat namelijk veel meer over de overlevingsdrang van de mens nadat de maatschappij is ingestort en welke keuzes er gemaakt worden bij het opbouwen van een nieuwe maatschappij.
Want na een meteoriet regen, die de nachtelijke hemel prachtig groen doet oplichten, is iedereen die er naar gekeken heeft blind. Bill Mason en Jo Playton ontsnappen aan deze catastrofe. In een stilgevallen Londen proberen zij zich met een handvol anderen op verschillende manieren te organiseren. Sommigen fracties zijn meer succesvol dan andere. Pas wanneer de overlevers uit de steden worden verdreven door een mysterieuze plaag (dan toch een biologisch wapen?) wordt duidelijk dat de Triffids een echte bedreiging vormen.

*****
bestel bij bol.com:
De Triffids Komen of The Day of the Triffids
er bestaat ook een NL editie met de titel De Dag van de Triffids en er is een vervolg (De Nacht van de Triffids / The Night of the Triffids) geschreven door Simon Clark. Ook verkrijgbaar als hoorspel. Verfilmd en 2 x door de BBC als tv serie gebracht.

*****
een fantastisch verhaal tipt ook De Getekenden van John Wyndham

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: