Spring naar inhoud

De Kinderdief

5 mei 2015

De Kinderdief / The Child Thief

Brom

2009

Vertaald door Els van Soon 2011

Wie had ooit kunnen bedenken dat Nooitgedachtland zo’n verschrikkelijke plaats zou zijn? Waar de Duivels bloederige gevechten moeten leveren tegen heksen, elfen, trollen, vleeseters en andere verschrikkelijke monsters. Het is een ander verhaal met Peter Pan in de hoofdrol. Peter die in het huidige New York kinderen rekruteert om tegen de ondergang van zijn geliefde Avalon te vechten.

Het is een mysterieuze plaag die het eiland bedreigt. Voedsel wordt steeds schaarser. Om te kunnen overleven moeten alle bewoners samenwerken. Maar er is te veel gebeurd. Kan het de arrogante, egoïstische, koelbloedige Peter lukken om met zijn verloren jongens het eiland te redden?

Het verhaal begint zeer spannend en laat zich later lezen als een donkere avonturenroman. De illustraties zijn van de auteur zelf.

Brom schreef de Kinderdief als ode aan het originele Peter Pan verhaal van J.M. Barrie. Dat verhaal (en niet de gekuiste moderne of die Disney versie) heeft een zeer donkere ondertoon. Dit inspireerde Brom tot het herscheppen van het Peter Pan verhaal. Hij vermengde het met de Schotse sprookjes, mythen en legenden die voor J. M. Barrie de inspiratiebron waren geweest. Het resultaat is donkere fantasy die doet denken aan Clive Barker.

*****
bestel bij bol.com
De Kinderdief of in het Engels The Child Thief

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.