Spring naar inhoud

De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid

16 december 2014

De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid
The Witcher (De Hekser)

Andrzej Sapkowski

Het staat groot op de kaft, ‘The Witcher’ en met kleine letters en tussen haakjes ‘De Hekser’. Luitingh Fantasy heeft een aantal (korte) verhalen samengevoegd in dit boek. Verhalen over Geralt van Riva. Een huurmoordenaar die velen kennen van de computerspellen (we zijn al bij The Witcher 3)

Het eerste deel van deze dikke pil zijn een aantal korte verhalen, waardoor je Geralt van Rivia leert kennen. Hij is een hekser, een mutant die is opgeleid om alle kwaadaardige wezens te bestrijden. Een mutant, omdat hij van kinds aan getraind en gemodificeerd is om die mythische monsters te doden. Met behulp van drankjes en magie is hij in staat om ze te verslaan. Een enorm uithoudingsvermogen en geen emoties… Als hekser reist hij rond van dorp naar dorp. Nooit echt welkom, behalve wanneer er weer eens een Basilisk in de buurt huist.
Het tweede deel is een langer verhaal. Hier komt ook zijn geliefde, de tovenares Yennefer, waar we kennis mee hebben gemaakt in deel 1, terug. Maar ook een gouden draak…

De afstandelijke Geralt wordt al snel je vriend in zijn wereld die gevuld is met centraal Europese mythologie.

*****
bestel bij bol.com
De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.