Spring naar inhoud

Een lied voor Arbonne

15 september 2014

Een lied voor Arbonne / A song for Abonne

Guy Gavriel Kay

1992

Vertaald door Renée Vink

*****

Het middeleeuwse Arbonne is een land van troubadours en hun joglars, de hoofse liefde en waar de vrouwen de cultuur domineren. De huurling Blais kan er maar niet aan wennen. Hij is weggegaan uit zijn vaderland, Gorhaut. Een land bestuurd door mannen waar het enige lied een mars is, waar de god Coran wordt geëerd en de godin Rian als een gevaar wordt beschouwd.

Na een verloren strijdt met Valensa waarbij de koning is gesneuveld, is de corrupte Ademar aan de macht gekomen in Gorhaut. Hij heeft een grote prijs betaald voor de nederlaag en om dat te compenseren richt hij zich nu op Arbonne. Ook de Opperoudste van Gorhaut ziet zijn kans schoon. Eindelijk kunnen ze de volgers van Rian vernietigen. Coran is de ware god.

Terwijl coran Blais zich heeft weten op te werken tot de elite van Arbonne komt hij tot de ontdekking dat een jarenlange ruzie tussen twee hertogen de gehele verdediging van Arbonne in gevaar kan brengen. Maar dan blijken de vrouwen van Arbonne en de godin Rian een plan met Blais te hebben.

Een lied voor Arbonne is een prachtig lyrische roman, vol met intriges, liefde, mystiek en oorlog. De bijzondere personages blijven je lang bij. Leest als een historische roman, maar bevat subtiele fantasy kenmerken.

*****

bestel bij bol.com

een lied voor Arbonne of in het Engels a song for Arbonne

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.