Spring naar inhoud

Warbreaker

28 juni 2013

Warbreaker
Brandon Sanderson
2009

*****
Wanneer de jonge prinses Siri wordt uitgehuwelijkt aan de God-Koning van Hallandren in plaats van haar oudere zus, zijn ze allebei daar niet blij mee. Maar hun vader heeft zo besloten, om de onvermijdelijke oorlog met hun buurland probeert te voorkomen. Eenmaal aan het hof van de goden aangekomen, komt de naïeve Siri er al snel achter dat ze er alleen maar is om zo snel mogelijk een kind te baren. En dat is ze niet van plan.
Haar zus Vivenna is haar in het geheim achterna gereisd, om toch haar plaats in te gaan nemen, want zij is immers opgeleid om de vrouw van de God-Koning te worden. Maar wanneer haar contact persoon sterft en haar achterlaat met een grote hoeveelheid Adem, blijkt dat ze haar land Idris ook kan dienen door het verzet te organiseren en zo hopelijk een oorlog weet te voorkomen.
En dan is er nog die onsterfelijke man, met vele Adems, die probeert iets goed te maken wat hij eeuwen geleden fout heeft gedaan. En die God, die niet in zichzelf geloofd.

Brandon Sanderson schreef met Warbreaker een losstaand boek, waarin een complexe wereld beschreven is. Politieke intriges, een lange geschiedenis, mensen die terugkomen nadat ze gestorven zijn, de Adem en het tot leven wekken van doden… het zit allemaal in het verhaal met overtuigende karakters en een strak plot.

*****
bestel bij bol.com
alleen in het Engels, Warbreaker

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.