Spring naar inhoud

Harten Sara

5 april 2013

Harten Sara
Thomas Olde Heuvelt
2011

****

De jonge vrouw Sara heeft Asperger en leeft in haar eigen wereld. Als kind is ze verwaarloosd door haar vader, haar moeder veel te vroeg gestorven. Het is moeilijk voor Sara onderscheidt te maken tussen het echte leven en de fantasie waar ze in leeft.
Een jaar geleden leerde ze Sem kennen. Sem is illusionist en is smoorverliefd op Sara. Hij weet Sara aan zich te binden door het fantasiewezentje Beesje te creëren. Er ontstaat een soort van driehoeksrelatie, waarin de vreemdste dingen gebeuren. Wanneer Sem vindt dat Sara te veel aan Beesje hangt en zich nu eens volwassen moet gaan gedragen vriest hij Beesje in. Dat laat Sara niet op zich zitten. Ze ontdekt wat De Grootste Illusie die de Wereld Ooit Heeft Gekend inhoudt. Dat geheim zal hun leven compleet in de war zal brengen. Maar het blijft lastig, wat is echt gebeurd en wat heeft Sara allemaal verzonnen? We lezen het vanuit haar perspectief…

Harten Sara is een roman met veel magisch realistische invloeden. Het is een prachtig verhaal, dat goed geconstrueerd is en makkelijk leest. Moeiteloos worden hoge en lage cultuur met elkaar gemengd. Je zou het zelfs literatuur kunnen noemen.

****
bestel bij bol.com
Harten Sara

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.