Spring naar inhoud

Zwarte Winter

22 maart 2013

Zwarte Winter / Doomsday Book
Connie Willis
1992

*****

De geschiedkundige Kirvin Engle overtuigd de professoren Dunworthy en Gilchrist om haar, voor haar onderzoek naar de Middeleeuwen, naar Oxford in 1320 te sturen. Dat kan namelijk aan het einde van de 21ste eeuw. De periode waar ze naar toe gaat wordt gezien als te gevaarlijk, maar Kirvin is er van overtuigd dat ze zich goed heeft voorbereid.
Maar vlak na haar vertrek, krijgt de technicus die haar weggezonden heeft, een nieuwe vorm van de griep. Een dodelijke vorm, waardoor Oxford volledig in quarantaine geplaatst wordt.
Ook Kirvin heeft deze griep, maar weet te overleven omdat ze verzorgd is door een aantal vriendelijke middeleeuwers. Probleem is wel dat ze niet weet waar ze de 14de eeuw is binnen gekomen. Om terug te keren zal ze op een van te voren afgesproken tijdstip op die exact dezelfde locatie moeten zijn.

Kirvin blijkt niks te hebben aan de voorbereidingen die ze getroffen heeft. Daarbij komt ze er ook achter dat ze meer dat 20 jaar later terecht gekomen is.
In Oxford van nu (later) heerst de angst dat het nieuwe griepvirus uit het verleden is meegenomen. Het tijdreis project wordt volledig afgesloten. Kirvin zit vast in het verleden. Zal het haar professor lukken om haar terug te halen?

Boeiende en levendige roman, sciencefiction en geschiedenisles in één, dat in één ruk uitgelezen zal worden.

*****
bestel bij bol.com
Zwarte Winter of in het Engels Doomsday Book

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.