Spring naar inhoud

Vreemdeling in een vreemd land

15 maart 2013

Vreemdeling in een Vreemd Land / Stranger in a Strange Land
Robert A. Heinlein

1961

*****

Van cult tot klassieker, dit is het verhaal van Valentine Michael Smith, de Marsman die wanneer hij op Aarde komt, totaal onwetend is over het leven op onze planeet, maar een blijvende impact op het aardse leven zal hebben.

Valentine is de zoon van de astronauten die de eerste expeditie naar Mars maakte. Hij wordt opgevoed door de lokale Mars bewoners, omdat de voltallige bemanning van die expeditie is overleden. Wanneer hij een twintiger is gaat hij op expeditie naar Aarde. Daar valt hij in de greep van de politiek. Als enige erfgenaam van de oorspronkelijke Mars expeditie wil iedereen wel iets van hem. Volgens sommigen zou hij wel eens de eigenaar van de planeet Mars kunnen zijn.
Valentine is niet gewend aan de zwaartekracht, heeft nog nooit een vrouw gezien en gooit met het grootste gemak geheimagenten in een vierde dimensie, waar ze nooit meer uit kunnen komen. Hij heeft enorme psychische krachten, bovennatuurlijke intelligentie en is kinderlijk onschuldig. Na een reeks van gebeurtenissen ontpopt hij zich als een messias, en leert de Mensheid ‘grokken‘, het belang van water en wat liefde is.

*****
Bestel bij bol.com
Vreemdeling in een Vreemd Land of in het Engels Stranger in a Strange Land
Is ook uitgegeven als ‘Een vreemde in een vreemd land’.

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.