Skip to content

De Verborgen Orchidee

15 februari 2013

De Verborgen Orchidee / The Ghost Orchid
Carol Goodman
2006

*****

Al sinds lange tijd trekken een paar gelukkige schrijvers zich terug op het landgoed Bosco, net buiten New York, om daar te kunnen werken aan hun boeken. In alle stilte, overweldigd door de schoonheid van de overwoekerde tuinen en oude standbeelden schrijven ze daar hun best-sellers. Ellis Brooks wil graag een boek schrijven over het tragische leven van de oorspronkelijke bewoners van Bosco, de Latham familie. Tijdens haar onderzoek naar die familie raken zij en de andere schrijvers verzeild in mysterieuze gebeurtenissen die allemaal terug te voeren zijn tot de zomer van 1893. Milo Latham heeft Corinth Blackwell, een medium, naar hun landgoed laten komen om zijn vrouw Aurora in contact te brengen met hun drie overleden kinderen. Wanneer de seance afgelopen is, is hun enige overgebleven kind verdwenen, evenals het medium en haar medeplichtige Tom Quinn.

De schrijvers ontdekken één voor één dat die verdwijning iets donkerder van aard is dan altijd gedacht. Er worden tunnels onder de tuin ontdekt, de fontein begint weer te spuiten en er beweegt iets in het randje van de schaduw. En Ellis ontdekt dat ze zelf ook een soort van medium is…

Een goed geconstrueerde griezeldective, met spanning en vele verrassingen. Waarbij ook het huis een belangrijke rol speelt.

*****
bestel bij bol.com
De Verborgen Orchidee of in het Engels The Ghost Orchid

Advertenties

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.