Spring naar inhoud

Eon

1 februari 2013

Eon
Greg Bear
1985

‘De Weg’
er zijn nog twee andere romans en een kort verhaal, die in hetzelfde universum afspelen

*****

In de nabij toekomst (2005, het boek werd in 1985 geschreven) staat de aarde aan de vooravond van een nucleaire oorlog tussen de VS en de USSR. Dat van de USSR is een beetje gedateerd maar het mag de waarschuwingen voor wereldwijde gevaarlijke machtspolitiek blijft universeel. Na een supernova verschijnt er opeens een grote asteroïde in een baan rond de aarde. De Amerikanen noemen de astroïde de Steen, de Russen noemen hem de Aardappel en de Chinezen 鲸 (Walvis). Een race die gewonnen wordt door de NAVO.
De 290km lange Steen blijkt zeven gigantische zalen te bevatten. Sommige hebben complete bossen, rivieren en steden in zich. En een bibliotheek die de Dood beschrijft; hoe de aarde en de menselijke beschaving in 2005 door een nucleaire oorlog bijna helemaal werd vernietigd). Het lijkt alsof de Steen zo’n 1200 jaar uit de toekomst komt.
De zevende kamer bevat de Weg… een oneindig lijkende weg door ruimte en tijd. Maar voor de mensen die (om verschillende redenen) de Weg volgen volgt een nieuwe uitdaging.

*****
bestel bij bol.com
Eon of in het Engels Eon

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.