Spring naar inhoud

Duin Messias

28 december 2012

Duin Messias / Dune Messiah
Frank Herbert
1969

deel 2 van 6 (serie is compleet)
deel 1 Duin

*****

12 jaar na de gebeurtenissen in deel 1, heerst Paul Atreides, Muad’Dib, als keizer. Mede doordat de Vrijmans hem de rol van messias hebben toebedeeld is er een religeuze strijd ontstaan tot ver in de uithoeken van het universum. Door zijn visioenen ziet Paul verschrikkelijke toekomsten, met nog veel meer doden dan de 61 miljoen mensen die nu al gestorven zijn in de strijd. Als Keizer en spiritueel leider zoekt hij dan ook een weg om de mensheid naar een beter pad te leiden.
Ondertussen spannen de Bene Gesserit, Het Gilde en het Huis Corrino, samen om Paul van de troon te storten. Allen op hun eigen mannier en met hun eigen verborgen agenda’s. Zo vergiftigd Irulan Corrino zijn concubine Chani, zodat zij niet zwanger kan worden. Paul weet dit, maar omdat hij in zijn visioenen ziet dat Chani zal sterven wanneer ze bevalt, laat hij het zo.
Na een aanslag, verliest Paul zijn zicht. Voor de Vrijmans betekent dit dat je in de woestijn achtergelaten zal worden. Om toch door te kunnen gaan, besluit Paul zijn visioenen tot in de kleinste details door te leven.

Zal het Paul lukken om de Atreides bloedlijn puur te houden en de jihad die hij ontketend heeft te stoppen?

*****
bestel bij bol.com
Duin Messias(tweedehands) of in het Engels Dune Messiah

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.