Spring naar inhoud

The Windup Girl

2 november 2012

The Windup Girl
Paolo Bacigalupi
2009

(Nog) niet beschikbaar in een Nederlandse vertaling. Helaas, want voor de liefhebbers van biopunk is dit een aanrader.

Het verhaal speelt zich af in de 23ste eeuw in Thailand. De zeespiegels zijn flink gestegen en de voorraad olie en kool zijn volledig uitgeput. Thailand wordt bestuurd door een kind koningin.
Anderson Lake werkt voor AgriGen in Thailand. Grote bedrijven zoals AgriGen,hebben de voedselketen volledig in de hand. Genetisch gemodificeerde zaden, bioterrorisme, privé legers en zelfs huurmoordenaars worden ingezet om een afzetmartk van hun producten te garanderen.
Lake doet zich voor als fabrieksarbeider maar in het geheim zoekt hij in Bangkok naar zaden van uitgestorven gewaande planten. Dan ontmoet hij de ‘windup girl’ Emiko. Zij is een genetische gemodificeerde mensachtige, gemaakt om als slaaf te dienen, illegaal in Thailand. Ze werkt gedwongen in een louche club. Lake en Emiko raken steeds meer betrokken bij elkaar, terwijl er grote samenzweringen ontstaan. Ministers, de grote calorie corporaties, rijke buitenlanders en vluchtelingen, allen hebben hun eigen agenda. Maar de invloed van ‘the windup girl’ is vele male groter dan ze hadden kunnen voorzien.

*****
bestel bij bol.com
The Windup Girl

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.