Spring naar inhoud

De reis naar de Maan

5 oktober 2012

De Reis naar de Maan in 28 Dagen en 12 Uren
Jules Verne
1865 en 1870

In dit boek worden twee eerder uitgegeven verhalen van Jules Verne gebundeld. Het eerste verhaal, ‘Van de Aarde naar de Maan’, begint wanneer de Gun-Club uit Baltimore wordt bijeengeroepen. De voorzitter Barbicane van deze club heeft een idee om een kanon te bouwen waarmee een kogel naar de maan kan worden geschoten. Omdat de Amerikaanse Burgeroorlog al een tijd voorbij is en er geen andere oorlogen zijn, lijkt het een goed tijdverdrijf voor de clubleden. Al snel gaan ze op zoek naar een geschikte locatie voor het kanon.

Wat volgt is een weddenschap tussen de voorzitter en zijn vijand Nicholl van hem, zoals we dat van Jules Verne kennen. Zal de scepticus het winnen van de wetenschap? Als de Franse journalist Ardan vraagt of hij met de kogel meegeschoten kan worden, wordt er een passagiersgedeelte in gemaakt. Het drietal zal uiteindelijk gelanceerd worden, maar of ze de maan zullen halen?

Natuurlijk, dat blijkt uit het tweede verhaal ‘De reis om de Maan’. De drie astronauten maken een reis om de maan, maar als ze bij terugkomst op Aarde in de de zee verdwijnen moet er een grote reddingsactie op touw worden gezet.

Ondanks een aantal gebeurtenissen die met de kennis van nu, niet mogelijk zijn, blijft het een inspirerende klassieker

*****
bestel bij bol.com
De Reis naar de Maan
Een eerdere editie had de titel ‘De Reis naar de Maan in 28 Dagen en 12 Uren’

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.