Spring naar inhoud

De Ondergang van Briareus

27 september 2012

De Ondergang van Briareus / The Twilight of Briareus
Richard Cowper
1974

Briareus Delta gaat supernova (woot!) maar de gevolgen daarvan zijn verschrikkelijk, want na een paar maanden blijkt dat er geen enkele zwangerschap meer plaats vindt op de aarde. De mensheid is gedoemd uit te sterven!
Als snel komt er een wetenschapper, Angus McHarty, met een theorie dat een krachtige entiteit de mensheid wil overnemen, maar dat de mensheid uitsterven verkiest boven het verlies van de eigen identiteit.

Margaret Hardy is een zestienjarig meisje dat bijzondere eigenschappen ontwikkeld, ze is een zeta-mutant geworden. Zeta-mutanten hebben een special hersengolfpatroon. Zeta-meisjes kunnen samen visioenen krijgen, die ook nog voorspellende waarde hebben. En zo blijkt na onderzoek, Zeta-meisjes kunnen ook zwanger worden. Helaas de baby’s zijn niet levensvatbaar. Zeta-meisjes lijken wel overgenomen te zijn door die buitenaardse entiteit.
Calvin Johnson ooit de oudleraar van Margaret, is als een van de weinige in staat zowel zeta als alfa golven te synchroniseren. Ook deze ‘Briarians’ lijken overgenomen te zijn, maar volgens McHarty zouden zij wel eens moeten beslissen over het lot van de mensheid, verlies van identiteit of uitsterven.

Wanneer Calvin en Margaret elkaar weer ontmoeten worden ze verliefd en blijven ze bij elkaar. Als Briarian en Zeta proberen ze zo menselijk mogelijk te leven. Uiteindelijk krijgen ze verschillende visioenen die hun toekomst bepalen. Calvin zal een beslissing moeten nemen over het lot van de oude en nieuwe mensheid.

*****
bestel bij bol.com
NIET, is niet te vinden daar, dat wordt bibliotheken, 2dehandsboekenwinkels doorzoeken (ook leuk). En kijk af en toe eens bij 2deHands

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.