Skip to content

Het Boek Van Vuur

3 mei 2012

Het Boek Van Vuur / Wit’ch Fire
James Clemens
1998

Verboden en Verbannen
deel 1 van 5 (serie compleet)

Het boek begint met een proloog, waarin de lezer gewaarschuwd wordt dat het manuscript dat hij gaat lezen al vijf eeuwen oud is, maar dat de auteur ervan gelogen heeft. Daarna mag je beginnen aan het ‘echte’ verhaal.

Elena Morin’stal leeft een kalm en rustig leventje. Ze wil graag weg uit de boomgaard en de rest van de wereld verkennen. Ze leeft in Alasea, een land waar de magie al lang vertrokken is. Het land is bezet door de Gul’gotha en zij onderdrukken de oorspronkelijke bewoners. Slechts een handjevol mensen weet nog wat de ware geschiedenis van Alaea is. Als Elena voor het eerst ongesteld wordt ontwaakt in haar ook een oncontroleerbare kracht, een verboden vorm van magie, die helaas ook de aandacht trekt van een eeuwenoud kwaad. Vanaf dat moment is het over met rustige leventje van Elena. Mensen en andere wezens komen aangetrokken door haar kracht langs. Sommigen voor goed, ander voor kwaad. Haar broer wordt ontvoerd door verschrikkelijke wezens van de Donkere Heer. Uiteindelijk blijft Elena over met een diverse groep, waaronder een boomgeest, een jongleur met maar één arm die voor altijd moet blijven leven. Samen zullen ze ten strijde trekken tegen de duistere krachten die Alasea onderdrukken.

Het is het debuut van James Clemens en er zijn vele cliche’s waar je doorheen moet. Bevoorbeeld het veelvuldig gebruik van de apostrophe of de enorme hoeveelheid aan soorten en rassen karakters (die ook allemaal nog eens verbannen zijn). Maar de verhaallijnen en de vele details maken dit weer goed. Een goede start van een mooie serie

*****
bestel bij bol.com
Het Boek van Vuur of in het Engels Wit’ch Fire

Advertenties

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.