Spring naar inhoud

Het Oneindige Verhaal

24 maart 2012

Het Oneindige Verhaal / Die Unendliche Geschichte
Michael Ende
1979

Vanaf het moment dat je dit boek openslaat is het raak. Je leest een verhaal over Bastiaan die het oneindige verhaal leest.  Hij leest over de Kleine Keizerin in het rijk Fantásia dat langzaam wordt opgeslokt door het niets. Bastiaan leest over de jonge bode Atréjoe die erop uitgezonden wordt om Fantásia te redden. Deze bode beleefd vele avonturen en heeft dient uiteindelijke een groter doel.
Een mensenkind naar Fantásia krijgen. Langzaam worden de sommige bewoners van Fantásia zich bewust van Bastiaan en het lukt hem het rijk te betreden. Hij heet nu Auryn en kan zich alles wensen wat hij wil. Is hij in staat Fantásia te redden van de ondergang?

Het eerste deel van het boek is een avonturenverhaal vol fantasie elementen. Het tweede deel gaat veel meer over volwassen worden en doen wat je het allerliefst wilt. Om de twee werelden van elkaar te onderscheiden zijn er twee kleuren inkt gebruikt.

*****
bestel bij bol.com
Het Oneindige Verhaal of in het Duits Die Unendliche Geschichte

De verfilming in 1984 beschouwde het bronmateriaal als avonturenfilm en hebben alle psychologische thema’s verwijderd. Michael Ende was daar niet blij mee.

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.