Skip to content

Watchmen

27 december 2011

Watchmen
Alan Moore
Dave Gibbons
John Higgins

1986

Watchmen wordt gezien als één van de beste literaire strips of grafische roman ooit. Oorspronkelijk als 12 delen gepubliceerd, nu gebundeld is het zeker een werk dat tot herlezen uitnodigt.

In 1985 wordt een voormalige superheld vermoord. De politie komt er niet uit, maar Rorschach heeft al snel een spoor te pakken, als hij ontdekt dat het om The Comedian gaat. Hij waarschuwt een aantal oud-superhelden, omdat hij vermoedt dat zij de volgende slachtoffers zullen zijn.
Dit allemaal tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in een wereld waar superhelden verboden zijn. Alleen Doctor Manhattan en The Comedian hadden een vergunning om voor de VS te werken. Als Doctor Manhattan naar Mars vertrekt is er niemand meer die de VS het voordeel kan geven in de oorlog.
Rorschach legt een groot complot bloot, waar hijzelf ook in wordt gebruikt. Kunnen de oud-superhelden de aarde nog redden?

De kracht van deze grafische roman is dat de helden allemaal te maken hebben met alledaagse problemen, de focus ligt niet op hun krachten (hebben alle ‘superhelden’ wel superkrachten?). Daardoor ligt er een extra dimensie in de strip.

*****
bestel bij bol.com
Watchmen (tweedehands) of in het Engels Watchmen

Advertenties

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.