Spring naar inhoud

Eragon

15 december 2011

Eragon
Christopher Paolini
2002

Erfgoed
deel 1 van 4 (serie is compleet)

Op een goede dag is Eragon op jacht in Het Schild gebergte en ziet hij een gewond hert. Op het moment dat hij het dier wil schieten vind er een explosie plaats. Als Eragon gaat kijken vindt hij een grote blauwe steen. Hij neemt de steen mee naar de boerderij, waar hij woont met zijn oom Garrow en zijn neef Roran.
De blauwe steen blijkt een drakenei te zijn en er wordt een draakje geboren. Eragon besluit hem in het geheim te verzorgen. Maar er zijn kwade wezens die op zoek zijn naar de draak. Als ze erachter komen dat Eragon de draak heeft, komen ze naar het dorp, en blazen ze de boerderij van Garrow op. Garrow raakt daarbij gewond en sterft. Maar de draak en Eragon krijgen ze niet te pakken.
De mysterieuze verhalenverteller Bron, neemt Eragon onder zijn hoede als hij opzoek gaat naar de vreemde kwaadaardige wezens. Hij weet van de draak en leert Eragon zwaardvechten en het gebruik van magie. Het is het begin van een groot avontuur, waarin blijkt dat Eragon niet zomaar een jongen is; dat het hele continent bedreigt wordt; en dat hij en nieuwe vrienden alles op alles moeten zetten op de wereld te redden.

Bevat misschien een aantal fantasy clichés, is af en toe onlogisch of gemakzuchtig, maar het is een zeer vermakelijke en spannende sword & sorcery.

*****
bestel bij bol.com
Eragon of in het Engels Eragon

Advertenties

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.