Spring naar inhoud

De Leugens van Locke Lamora

30 november 2011

De Leugens van Locke Lamora
Scott Lynch
2006

deel 1 van 7 (serie is niet compleet)

Locke Lamora is een van de beste oplichters van zijn tijd en het meesterbrein achter de bende genaamd het Gentleman-Gajes. Terwijl deze bende doorgaat voor een simpele dievenbende, lichte ze de plaatselijke adel voor grote bedragen op. De schatting die Locke aan de peetvader van Cammor, Capa Barsavi, betaald is dan ook maar een schijntje. De oplichtingspraktijken zijn zeer geraffineerd en vereisen een nauwkeurige samenwerking en een groot vertrouwen tussen de afzonderlijke bendeleden.
Zorgvuldig wordt hun grootste slag ooit voorbereid, maar dan worden de leiders van verschillende bendes vermoord en is het delicate evenwicht van de onderwereld in Cammor bruut verstoord.
De Grijze Koning eist deze moorden op en het lijkt dat hij Locke en zijn bende voor zijn karretje spant. Locke moet alles op alles zetten om het, samen met zijn vrienden, er levend vanaf te brengen.

Lynch is er in geslaagd om het levensverhaal van Locke en zijn bendegenoten in de vorm van flash-backs te verweven met de huidige verhaallijn. De stadstaat Cammor doet nog het meest denken aan middeleeuws Venetië, met een goede geschiedenis en mysterieuze oorsprong. Die vast en zeker in de vogelde boeken wordt uitgediept. Misschien een klein beetje storend is het gebruik van een paar Engelse termen. Zal wel lastig te vertalen geweest zijn.

*****
bestel bij bol.com
De Leugens van Lock Lamora (tweedehands) of in het Engels The Lies of Lock Lamora

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.