Spring naar inhoud

The Well At The World’s End

18 november 2011

The Well At The World’s End
William Morris
1896

Een boek voor de liefhebber van de (middeleeuwse) Engelse taal (er is geen Nederlandse versie) en voor degene die wil weten waar Tolkien door geïnspireerd werd.

Ralph of Upmeads is de jongste zoon van een onbelangrijke koning. Hij trekt aan het kortste eind en moet in tegenstelling tot zijn broers thuis blijven, terwijl zij allemaal de wijde wereld in trekken. Ralph is daar niet blij mee en vertrekt toch. Als hij van zijn peetmoeder een ketting krijgt is zijn lot bezegeld. Hij zal naar de Bron aan het Einde van de Wereld zoeken. Een magische bron waarvan het drinken van het water je bijna onsterfelijk maakt en een sterke lotsbestemming zal brengen.
Op zijn reis ontmoet Ralph een vrouw die van de bron gedronken heeft en ze worden verliefd op elkaar. Als ze wordt vermoord gaat de treurende Ralph verder op zijn queeste. Samen met Ursula, een maagd die hij onderweg ontmoet weet hij de bron uiteindelijk te vinden.

Niet alleen Tolkien was geïnspireerd door dit verhaal. Vele elementen zijn door grote schrijvers als Robert Jordan en Terry Goodkind gebruikt in hun verhalen.

*****
bestel bij bol.com
alleen in het Engels The Well at the World’s End (er zijn ook andere versies, soms is het boek in 2 delen uitgegeven)

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.