Skip to content

Het Neefje van de Tovenaar

15 november 2011

Het Neefje van de Tovenaar
C. S. Lewis
1955

De Kronieken van Narnia
deel 1 van 7 (serie compleet)

Polly en Digory zijn buren en gaan op ontdekkingsreis op zolder en komen uiteindelijk op de werkkamer van Diorys oom Andreas. Hij gebruikt de kinderen als proefkonijn om een set magische ringen te testen. Polly en Digory worden als ze de ringen oppakken getransporteerd naar een nieuwe onbekende wereld.
Doordat Digory zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen ontwaakt de heks Jadis, die het ‘Allesverwoestende Woord’ over de wereld heeft uitgesproken. Als de kinderen proberen te vluchten naar hun eigen wereld komt Jadis mee en richt vervolgens veel schade aan in Londen.
Polly en Digory willen de heks terugsturen en proberen de ringen opnieuw. Dit keer gaan ze niet alleen, maar nemen ze Andreas, een koetsier en zijn paard en de heks mee. Maar ze komen aan in Narnia, dat juist op dat moment gecreëerd wordt door de leeuw Aslan.
Digory krijgt van Aslan een opdracht om het goed te maken dat hij het Kwaad naar binnen heeft gebracht. Opnieuw zal hij getest worden, hij moet kiezen tussen het kwaad of de genezing van zijn doodzieke moeder…

*****
bestel bij bol.com
Het Neefje van de Tovenaar of in het Engels The Magician’s Nephew

Ook als De Kronieken van Narnia / The Chronicles of Narnia met alle andere boeken.

Advertenties

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.