Spring naar inhoud

Psycho

6 november 2011

Psycho
Robert Bloch
1959

Norman Bates heeft samen met zijn moeder een motel in Fairvale, Californië. Het gaat niet goed met het motel, mede omdat er een nieuwe snelweg ver van het motel is aangelegd. De moeder is dominant en heeft Norman verboden om ooit bij hem weg te gaan. Tijdens een ruzie tussen Norman en zijn moeder arriveert Mary Crane, een jonge vrouw die $40.000 heeft gestolen van haar baas. Ze wil het geld gebruiken om te trouwen met haar vriend, Sam Loomis. Norman vraagt voorzichtig of Mary zin heeft om samen te dineren. Zijn moeder vindt dit niet goed en roept, hoorbaar voor Mary, dat ze haar zal vermoorden.
Tijdens het eten, stelt Mary voorzichtig voor dat Norman zijn moeder laat opnemen in een psychiatrische inrichting, maar Norman vindt dat er niks met zijn moeder mis is. Als Mary later gaat douchen wordt ze op gruwelijke wijze vermoord met een slagersmes.
Norman, die het lichaam vindt, denkt dat zijn moeder het heeft gedaan, maar besluit om het lichaam te laten verdwijnen en zijn ‘normale’ leven met zijn moeder voort te zetten.
Dat er iets goed mis is in het motel, blijkt wel als de privédetective Arbogast ook in het motel verdwijnt. Hij is ingehuurd door Sam en Lila, de zus van Mary. Er blijkt niks anders over voor Sam en Lila om naar Fairvale af te reizen om daar te proberen achter de gruwelijke waarheid te komen…

Een spannende suspense die menig liefhebber van het fantastisch verhaal zal kunnen boeien. Verwacht geen bovennatuurlijke verschijnselen of magische wezen, maar een klassieke horror. De verfilming uit 1998 volgt precies de beroemde verfilming van Alfred Hitchcock uit 1960, die dicht bij het originele verhaal bleef.

*****
bestel bij bol.com
Psycho (tweedehands) of in het Engels Psycho

of kijk eens bij 2de hands.

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.