Skip to content

De Worm Ouroboros

3 november 2011

De Worm Ouroboros
E. R. Eddison
1922

Een meesterwerk, dat is het. De koning van Heksenland, Gorice de Elfde, stuurt zijn ambassadeur naar Demonenland. De Demonen moeten onmiddellijk naar Carcë gaan om daar de voeten van Gorice te kussen en zo trouw te zweren aan hem. De Demonen zijn gedecimeerd in de oorlog die ze hebben vochten tegen de Monsters. Ze hebben wel gewonnen en de Monsters zijn volledig uitgeroeid.
En dan komen de Heksen die hun kans zien om de enige waardige vijand die ze hebben, juist nú uit te dagen. De Heer Juss besluit om samen me de heren Brandoch Daha, Spitfire en Goldry Bluszco, dat Goldry Bluszco de Heksenkoning zal uitdagen tot een tweegevecht. Goldry Bluszco wint, en de koning sterft, maar reïncarneert als Gorice de Twaalfde.
Gorice de Twaalfde gebruikt zijn magie om Goldry weg te voeren en begint met de verovering van Demonland. De overige Demonen moeten Goldry ontzetten en hun land bevrijden van de Heksen. Dat lukt, maar blij zijn ze niet. Dé waardige tegenstander voor de Demonen is verloren gegaan. Gelukkig laat de lieveling der goden, koningin Sophonisba, hun wens in vervulling gaan: een ambassadeur arriveert in Demonenland.

Misschien niet altijd even makkelijk te lezen, dus dit is er eentje voor de fans. De worm Ourobouros, bijt zichzelf in zijn staart, waardoor de cirkel rond is, zonder begin, zonder einde.

*****
bestel bij bol.com
De Worm Ouroboros (tweedehands) of in het Engels The Worm Ouroboros

Advertenties

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.