Skip to content

Het magiërsgilde

28 oktober 2011

Het magiërsgilde
Trudi Canavan
2001

De Zwarte Magiër
deel 1 van 3

Als het Sonea lukt om een steen door een magisch schild te werpen tijdens het jaarlijkse schoonvegen van de daklozen en armen van de stad, wordt er een klopjacht door de magiërs georganiseerd. Een onbekende magiër, die niet in staat is de magie te controleren zou wel eens heel gevaarlijk kunnen worden.
Maar Sonea vreest het Magiërsgilde, zowel om de minachting die zij hebben voor haar vrienden als het feit dat ze iemand verwonde met haar steen, en duikt onder, geholpen door haar vriend Cery en het Dievengilde. Om haar magie te controleren, sluipt ze samen met Cery het Magiërsgilde binnen, opzoek naar leerboeken. Daar is ze getuige van een magiër, geheel gekleed in het zwart en onder het bloed, een opvallend ritueel uitvoert op een bediende.
Als ze uiteindelijk gevonden wordt, blijken er verschillende opvattingen te zijn onder de magiërs wat te doen met haar, een arm meisje uit de sloppenwijk. Sonea heeft helemaal geen zin om te blijven, maar als Fergun, een magiër, haar wil gebruiken om voor eens en altijd de sloppenwijken schoon te vegen, zal ze alles op alles moeten zetten om haar en haar vriend Cery te redden. Tot een onderzoek van haar geheugen aan toe… maar daar zit die herinnering aan de verboden bloedmagie…

Trudi Canavan creëerde een jonge heldin, die tegen haar wil in onderdeel wordt van een groot complot, in een wereld die vol zit met onrecht.

*****
bestel bij bol.com
Het Magiërsgilde of in het Engels The Magicians’ Guild

*****
Vond jij dit een leuk boek? Welk boek zou je de liefhebber van dit verhaal aanraden? Laat een berichtje achter.

Advertenties

From → Lezen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s