Skip to content

Het Transgalactische Liftershandboek

16 oktober 2011

Het Transgalactische Liftershandboek
Douglas Adams
1979

deel 1 van 5

Don’t Panic

Begin maar met lachen op pagina 1 en hou daarna niet meer op.

Als Arthur Dent op een ochtend een gele bulldozers voor zijn huis ziet staan, komt hij erachter dat zijn huis gesloopt gaat worden voor een nieuwe weg. Om dit te stoppen gaat hij ervoor liggen. Dan komt Ford Prefect, Arthurs vriend (zit al 15 jaar vast op aarde), langs om Arthur te informeren dat de aarde binnen een paar minuten gesloopt gaat worden voor… een nieuwe weg.
Een paar minuten later arriveren inderdaad de Vogons, die de mensen van aarde informeren dat de aarde opgebalzen gaat worden. Gelukkig voor Arthur is Ford in staat een lift te regelen op een van de vliegende schotels van de Vogons. Wanneer ze door de Vogons van het schip gegooid worden, worden ze door de President van het Universum Zaphod Beeblebrox gered.

Zaphod, familie van Ford, heeft het nieuwste schip van het gehele universum gestolen en is op zoek naar de planeet Magrathea, waar ze planeten maken. The Magrathea hebben ook de Aarde gebouwd en zijn nu boos omdat ze een nieuwe moeten maken. De Aarde is namelijk niet zomaar een planeet en vijf minuten voordat het de ultieme vraag zou stellen werd het vernietigd.

Arthur moet echter Magrathea ontvluchten als blijkt dat de muizen Benjy en Frankie, de echte heersers van het Universum, Arthur zijn hersenen willen hebben…

Verwacht een achtbaan aan avontuur en humor, soms flauw, soms briljant, dat je een zin twee keer wilt lezen. Dit boek deelde de wereld in tweeën. Zij die 42 als normaal getal zien en zij die daar meer van weten.

******
bestel bij bol.com
Het Transgalactisch Liftershandboek of in het Engels The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

zoek ook eens naar het hoorspel waar het allemaal mee begon…

Advertenties

From → Lezen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s