Spring naar inhoud

Harry Potter en de Steen der Wijzen

13 oktober 2011

Harry Potter en de Steen der Wijzen
J.K. Rowling
1997

deel 1 van 7 (serie is compleet)

Harry Potter overleefd als éénjarige een aanslag op zijn familie en is daarmee groot nieuws in de tovenaarswereld. De aanslagpleger, de duistere tovenaar Heer Voldemort, wordt daarbij door zijn eigen Vloek des Doods gereduceerd tot een schim. Als wees wordt hij ondergebracht bij zijn oom en tante. Na tien jaar hopen zij dat Harry een normale jongen is, zonder al dat tovernaargedoe. Maar niets is minder waar. Harry, die ernstig verwaarloosd is en als kamer een kast onder de trap heeft, wordt uitgenodigd om naar de School voor Tovenaars en Heksen, Zweinstein, te komen.
Daar blijkt dat Heer Voldemort weer probeert macht te verzamelen. Samen met zijn vrienden Ron en Hermelien probeert hij hem te stoppen. Maar hij moet natuurlijk ook gewoon naar les.

J. K. Rowling schreef een fantasy boek dat zowel door de jeugd als door volwassen gewaardeerd wordt. Het is grappig en luchtig geschreven en ze creëerde een wereld waarin tovenaars parallel leven aan de normale mens. Het zit vol met verwijzingen en klassieke thema’s, woordgrapjes en een eigen tovenaarsjargon. Behalve de avonturen waar Harry Potter in belandt gaat het ook gewoon over een 11-jarig jongetje en alle problemen die daar bij horen.

*****
bestel bij bol.com:
Harry Potter en de Steen der Wijzen of in het Engels Harry Potter and the Philosopher’ Stone

*****
Vond jij dit een leuk boek? Welk boek zou je de liefhebber van dit verhaal aanraden? Laat een berichtje achter.

From → Lezen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s