Spring naar inhoud

Mars, de Rode Planeet

7 oktober 2011

et / Red Mars
Kim Stanley Robinson
1992

deel 1 van 3 (serie compleet)
deel 2 Mars, de Groene Planeet

De aarde raakt overbevolkt… Een groep wetenschappers denkt na over hoe dit probleem op te lossen. Behalve de groei te beperken is er nog een optie, kolonisatie van een andere planeet.
De wetenschapper John Boone zet als eerste mens voet op Mars, hij leidt de kolonisatie missie die van Mars. Ze zijn met 100 en gaan voortvarend aan de slag. Maar er ontstaan verschillende ideeën over wat te doen met Mars.
Als de grote multinationals die achter de missie zitten, meer belang hebben bij de grondstoffen van Mars, en niet bij de ontwikkeling van Mars, komen er steeds meer kolonisten bij, en wordt er minder besteed aan de infrastructuur.
Terwijl er op Aarde, mede door een uitvinding op Mars, een derde Wereldoorlog uitbreekt, worden de conflicten op Mars steeds groter, tot op het moment dat de revolutie uitbreekt…

Voor de liefhebber van harde sciencefiction, waarbij de focus ligt op de wetenschappelijke kant van een terravormende missie en bij de persoonlijke gevoelens van de hoofdrolspelers en sociale structuren. Dat kan het voor sommigen een beetje langdradige maken.

*****
de Nederlandse versie is momenteel moeilijk te verkrijgen?
bestel bij bol.com de Engelse versie:  Red Mars

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.