Spring naar inhoud

Het Spel der Tronen

22 september 2011

Het Spel der Tronen
George R. R. Martin
1996

Het Lied van IJs en Vuur
deel 1 van 6(?) serie is nog niet compleet

deel 2 – De Strijd der Koningen

*****

In Westeros zal na een korte periode van vrede opnieuw oorlog uitbreken, zoveel is duidelijk, maar wie van de zeven huizen zal de macht grijpen?
De huidige koning Robert Baratheon gaat op bezoek bij zijn oude vriend Eddard Stark om hem te vragen de positie van de Hand in te nemen, nadat de vorige is overleden. Of is hij vermoord? De oude Hand is getrouwd met zijn schoonzus en zij beschuldig de familie van de koningin van moord. Het is dan ook de vrouw van Eddard, Cattelyn van huis Tully die hem overtuigd om de positie als Hand te aanvaarden en met hem naar Koningslanding terug te gaan, om deze beschuldiging te onderzoeken. Zonder dat hij het weet, belandt Eddard in een politiek wespennest, vol met intriges en verraad. En daar heeft Eddard een grote hekel aan. Hij is oprecht, hard en eerlijk.
Maar terwijl de grote huizen hun spel der tronen spelen broeit er meer. Ten noorden van de Muur, die Westeros beschermt tegen invasies van allerlei wezens, staat een man op die zichzelf koning noemt. En overzees, naar het oosten, leven de laatste erfgenamen van het geslacht Targaryen, die ooit leiders van Westeros waren en nu hun troon willen opeisen.

George R.R. Martin schrijft elk hoofdstuk vanuit een personage. Dat kan de achtjarige Bran Stark zijn, maar ook de volwassen dwerg Tyrion Lannister. Door de vele intriges en ‘cliffhangers’ is het moeilijk het boek weg te leggen. Verwacht niet al te veel tovenarij, maar er zijn onverklaarbare Anderen en misschien wel draken.

*****
Bestel bij bol.com:
Het Spel der Tronen of in de orginele versie A Game of Thrones
HBO heeft een televisie serie gemaakt: Game of Thrones, gebaseerd op de boekenserie. Seizoen 2 begint in april.

From → Lezen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: