Skip to content

Pilaren van de Aarde

17 augustus 2011

Pilaren van de Aarde / The Pillars of the Earth
Kenn Follet
1989

Engeland, 12de eeuw. Er zijn burgeroorlogen, er is geen troonopvolger, er is hongersnood en armoede. De steenhouwer Tom Builder is met zijn familie aan het rondtrekken op zoek naar nieuw werk, nadat hij een grote opdracht verloor.
Uiteindelijk strijkt hij neer in Kingsbridge, waar kloosteroverste Philip het klooster wil uitbreiden met een kathedraal.
Tom is zijn vrouw en pasgeboren zoon verloren tijdens de zoektocht naar nieuw werk, maar heeft de mysterieuze vrouw Ellen en haar zoon Jack in zijn familie opgenomen.
Prior Philip stelt Tom Builder aan als meesterbouwer en samen dromen ze van een grote kathedraal.
Het bouwen van die kathedraal gaat echter niet voorspoedig. Philip en Tom worden onder andere tegengewerkt door een ambitieuze bisschop een gewetenloze edelman en zelfs door enkele van de broeders.
Ondertussen kunnen de echte zoon van Tom, Alfred en Jack niet door een deur en maken constant ruzie. Probleem hierbij is dat Jack degene is met een enorm talent voor architectuur. Beide jongens worden verliefd op Aliena, die noodgedwongen en geholpen door Philip een succesvolle handelaar is geworden. Al haar geld gaat naar haar broer Richard, die hun vader moet wreken. Alles en iedereen is met elkaar verbonden in dit verhaal. Het heeft politieke intriges, hindernissen en vele verhaallijnen die prachtig in elkaar overvloeien. Een verhaal dat je meesleept vanaf de eerste pagina. Als je wilt kun je alles bouwen.

*****
bestel bij bol.com:
Pilaren van de aarde of The pillars of the earth

Kenn Follet schreef ook een vervolg op dit boek; Brug naar de hemel. Er is ook een tv serie gemaakt die vrij trouw blijft aan het boek.

*****
Vond jij dit een leuk boek? Welk boek zou je de liefhebber van dit verhaal aanraden? Laat een berichtje achter.

Advertenties

From → Lezen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: