Spring naar inhoud

The Forgotten Beasts of Eld

8 juni 2011

The Forgotten Beast of Eld
Patricia A. McKillip
1974

The giant Grof was hit in one eye by a stone, and that eye turned inward so that it looked into his mind, and he died of what he saw there

16 jaar oud is Sybil, wanneer Coren uit Sirle haar een babyjongentje in de armen drukt. Sybil woont met haar magische beesten helemaal alleen.
Sybil leert van de baby te houden en de jongen Tamlorn groeit op in een wereld vol met die magische beesten en ver van politiek en oorlog. 12 jaar later komen ze Tamlorn halen. Alhoewel Sybil niet wil dat Tamlorn een pion wordt in de ruzie geeft ze hem mee aan zijn rechtmatige vader Drede, samen met haar valk Ter en niet aan Coren, die ten onrechte dacht dat het kind bij Sirle hoorde.
Om de leegte op te vullen probeert ze de magische witte vogel Liralen te roepen. Dan ontdekt ze dat zelf geroepen wordt, door een tovenaar in dienst van Drede. Hij dreigt haar haar vrije wil af te nemen. Als ze weet te ontsnappen wil ze wraak.
Ze trouwt met Coren, die van haar houdt, maar bereidt met zijn broers een oorlog voor tussen de mensen van Sirle en Drede, waarbij haar beesten een belangrijke rol spelen. Als Coren hier achter komt, is hij teleurgesteld in haar. Sybil, verteert door woede en wraak, heeft nog maar een kans om bij te draaien.

een boek voor (jong) volwassen, in een razend snel tempo, dat vanaf de eerste regel leest als een gedicht.

*****
bestel bij bol.com:
The Forgotten Beasts of Eld
er is helaas geen NL editie beschikbaar

From → Lezen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: